U trendu

Mnogi zaborave da očiste ove delove kupatila, mogu da budu leglo bakterija

Po pitanjima čišćenja stana nedavno je anketirano 2000 ljudi, a ono što je otkriveno jeste da postoje neka mesta u kupatilu koja jedna od deset osoba zaboravlja da očisti.

Ove delove kupatila mnogi zaborave da očiste:

Iza wc šolje
U većini kupatila postoji prazan prostor između WC šolje i zida. Taj deo je teže dostupan pa često i zanemaren, ali i tamo dopiru bakterije koje se šire iz WC šolje nakon puštanja vode.

Taj prostor bi uvek trebalo da očistite starim peškirom ili većom krpom i da poprskate antibakterijskim sredstvom.

Odvodi
Kosa i ostaci sapuna se nakupljaju u odvodima i mnogi ne vole da ih čiste, ali to je važno učiniti. Potrebno je izvući nakupljene dlake, a možete da kupite i sredstva za uklanjanje takvih ostataka iz odvoda.

Ispod prostirke
Čak 10 posto ispitanika priznaje da deo ispod prostirke u kupatilu čisti samo jednom mesečno. Međutim, prostirka je vrlo često vlažna, a to je čini idealnim mestom za razvoj bakterija. Trebalo bi da je perete bar jednom nedeljno, a to možete i u veš mašini.

Ako imate pločice, pomerite prostirku i taj deo poda očistite starom četkicom za zube i blagim abrazivnim sredstvom pa dobro isperite i osušite pre nego što vratite prostirku. Drveni podovi takođe mogu biti mamac za buđ, pa ih operite kad god ste u prilici.

Zavese
Poput prostirki, zavese na kadi ili tuš kabini takođe su gotovo sve vreme vlažne i na njima mogu da se skupljaju bakterije. Neke zavese mogu da se peru u mašini za veš običnim deterdžentom. Osušite ih pre nego što ih ponovno okačite.

Ako niste sigurni kako će materijal reagovati, možete da ih potopite u kadi tople vode i dodati sodu bikarbonu ili belo sirće. Dobro ih oribajte i pustite da se osuše.

Čaše u kojima stoje četkice za zube i posudice za sapun
Voda koja stoji duže vreme u čaši ili posudi za sapun kontaminira vašu četkicu bakterijama. Potrebno je oprati ih kad god sređujete kupatilo, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar