U trendu

Moćno sredstvo za lepotu i za čišćenje: 7 stvari koje niste znali o jeftinom glicerinu

Sređivali ste kupatilo i u svom ormariću pronašli ste bočicu glicerina. Odakle je – više se i ne sećate, možda ste pravili neku domaću kremu za ruke ili lice pa vam je ostalo… Šta raditi s njim – verovatno i ne znate.

Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je vrlo široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedeti vreme, novac i živce, prenosi uspesnazena.com.

Kako možete koristiti glicerin:

1. Uz pomoć glicerina možete očistiti “teške” mrlje

Mrlje od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati u slanoj vodi.

Lako ćete očistiti svežu mrlju od kafe ili čaja ako na umrljani deo odeće stavite smesu glicerina i kuhinjske soli (1: 1). Čim mrlja izbledi, odmah je operite na uobičajen način (ručno ili u mašini).

2. Glicerin protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

3. Podovi će zasijati

Ako u kući imate parket ili laminat – obrišite ih s vodom i glicerinom (2-3 kašike glicerina na 5 l vode).

Podovi će zasijati!

4. Glicerin za kosu

Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana.

Glicerin možete dodavati i u maske za kosu. Ova viskozna supstanca obavija dlaku i vlaži je.

5. Glicerin za ruke

U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke s glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, leti – ublažavaju iritaciju i svrab kože.

Možete jednostavno staviti malo glicerina na problematične i suve delove ruku ili napraviti kupku za ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

6. Glicerin za kožu lica

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, i dalje je popularan među proizvođačima. Činjenica je da on poseduje jedinstvenu sposobnost – brzo upija vlagu i dugo je čuva.

Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, nego će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode, koji se nalaze u vazduhu, i samim tim hidrira kožu.

Ako živite tamo gde je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamenjiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje da traži vodu u dubljim slojevima koži dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za negu kože lica i kose kod niske vlažnosti vazduha.

7. Glicerin za pete

Glicerin možete koristiti za njegu grube kože ruku, stopala i ispucale pete. Recept je proveren i delotvoran.

Nakon desetak dana videćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nežne i meke, a nokti će dobiti lep sjaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.