U trendu

Mokar veš ostavljen u mašini samo 30 minuta nakon završetka programa može da ima OVE posledice

Jedno istraživanje je pokazalo da se više od 340 različitih vrsta bakterija  nalazi na čak 35 kućnih predmeta.

Stručnjak za čišćenje Teri Fišer objašnjava za „Mirror“ da ako se odeća stavi u mašinu za pranje veša i ostane duže od 30 minuta u bubnju nakon završetka programa, može da postane leglo neprijatnih bakterija.

,,Jedan od najvažnijih delova održavanja čistoće i urednosti u domaćinstvu je redovno pranje veša. Ali mokar veš ostavljen u mašini veša samo 30 minuta nakon završetka programa, može da izazove razvoj bakterija“, otkrio je Teri.

Nisu sve bakterije štetne za organizam, ali neke mogu da doprinesu bolestima, kao što su prehlada, infekcija grla i groznica.

,,Većina nas voli da misli da su naše kuće lepe i čiste i da smo dobri u uklanjanju mikroba. Ali istina je da je nemoguće potpuno osloboditi se bakterija i da su čak i stvari koje deluju izuzetno čisto leglo bakterija. Dok su uobičajeni zadaci čišćenja kao što su brisanje podova, redovno čišćenje kupatila i drugih površina u domu, prilično očigledni, predmeti koji se svakodnevno koriste i možda nisu dezinfikovani mesecima ili čak godinama mogu da se zaborave i postanu leglo bakterija“, objasnio je Teri.

,,Kućni predmeti kao što su daljinski upravljači, posude za so i biber i kvake se koriste mnogo puta dnevno i obično ne pomišljamo da ih redovno dezinfikujemo. Iako deluje kao zahtevan zadatak, održavati kuću čistom je posao od pola sata dnevno“, zaključio je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar