U trendu

Može puno da vam pomogne: Evo zašto bi trebalo da ostavljate kafu u ormaru

Vreme je da iz dubine ormana izvučeno debelu zimsku garderobu, ali to može da predstavlja i problem jer ćete možda primetiti da vaš ormar ima miris koji se može opisati samo kao pljesniv. Ovaj miris često dolazi od prevelike količine vlage u vašem ormaru, a obično znači da nije dobro prozračen ili da je prostor posebno vlažan. Ako se ništa ne poduzima, ova se plesnivost može preneti na vašu odeću, piše House Digest.

Osim plesnivosti, odeća koja nije dobro osušena ili znojni predmeti takođe mogu stvarati neprijatne mirise u vašem ormaru.

Ipak, nemojte početi da paničite – postoji jednostavan način da sprečite da taj miris plesnivi prodre u vaše dragocene džempere i kapute, a za to je potreban samo talog kafe.Talog kafe će delovati kao dezodorans u vašem ormaru i ukloniti sve neprijatne mirise.

Ovu neočekivanu upotrebu kafe vrlo je jednostavno izvesti.

Prikupite mlevena zrna kafe i vrećicu od gaze pre nego što dodate nekoliko velikih merica kafe u vrećicu. Zatim, sve što treba da uradite je da okačite napunjenu vrećicu u svoj ormar. Za lakše kačenje, upotrebite vešalicu ili kuku — s obe strane ormara. Ostavite vrećicu s kafom nekoliko dana da učini svoju čaroliju i bićete zadivljeni razlikom koju čini u vašem ormaru, prenosi Večernji.

Druge metode poput odvlaživača dobra su stvar za ulaganje, ali ako vaš ormar već ima taj izdajnički miris, neće pomoći da ga se rešite. Osim toga, verovatno već imate talog od kafe u svom domu, što znači da možete odmah započeti kako bi vaš ormar mirisao sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar