U trendu

Mrlje od praška za veš nestaće sa odeće: 1 sastojak iz kuhinje pomoći će vam da se rešite ove greške

Ako preopteretite mašinu za veš i deterdžent ne može pravilno da se rasprši, neće se otopiti u vodi. Umesto toga, može završiti na odeći, u obliku belih ili plavih mrlja, voštanog tragova ili krute teksture.

Možda ste mislili da ih je nemoguće ukloniti, ali stručnjaci za čišćenje iz Whirlpoola rekli su za The Sun da ih možete očistiti – alkoholnim sirćetom.

Stručnjaci su objasnili: ,,Mrlje od tečnog deterdženta za veš mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šoljice vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u taj rastvor i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent.

Pustite da se odeća namače sat vremena i stavite je u mašinu samu ili s nekoliko odevnih predmeta. Ključno je ne preopteretiti mašinu za pranje veša kako bi deterdžent mogao da izađe iz tkanine. Ako je mrlja još uvek tu, ponovite iste korake i staviti da se odeća suši dok mrlja ne nestane jer toplota može stvrdnuti mrlju.

Prašak za veš i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odjeći. Za borbu protiv nje ili otopite deterdžent u prahu u vodi pre nego što ga stavite u pregradu ili jednostavno pređite na tečnosti.

Mrlje od voska takođe mogu biti uzrokovane omekšivačem, da biste ih uklonili, istrljajte područje pomoću komadića sapuna za pranje veš i meke četke za čišćenje. Nakon što uklonite što više možete, ubacite odeću u sledeće pranje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.