U trendu

Muškatle će cvetati nikad raskošnije ako im dodate ovaj 1 sastojak

Muškatle su idealan izbor da osvežite vaš kućni prostor ili vrt. Ova biljka ne zahteva posebne tretmane i obaveze u održavanju. Voli sunce, a najbolji uslovi za rast i cvetanje su temperature od 10 do 30 stepeni i umereno zalivanje. Muškatla ne voli previše vode, jer može doći do truljenja korena.

S vremena na vreme muškatle treba prihraniti kako bi im se podstakao rast i cvetanje. To znači da je treba zalivati tečnim đubrivima koja sadrže fosfor, azot, kalijum i magnezijum.

U tu svrhu mogu poslužiti i jeftinije zamene. Jedna od njih je povidon jod koji se u medicini koristi za dezinfekciju rana. Dodajte samo jednu kap povidon joda u litar vode. Dobro promešajte a zatim sipajte po ivici saksije, nikako preko lista.

Ovaj tretman sprovodite jednom u dve nedelje, ne češće i videćete kako će muškatle postati bujnije i raskošnije. Jod neutrališe bakterije i gljivice i pospešuje rast.

Još jedan trik iz kuhinje jeste kora od banane- ostavite je u 1l vode da odstoji preko noći a zatim tom vodom zalijte cveće.

Osim prihrane, potrebna je i pažljiva nega. Redovno skidajte precvetale grane sa muškatli, na taj način će brže rasti nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.