U trendu

Na jednostavan način se rešite napasti u kuhinji: Potrebno je nekoliko stvari koje svi imaju kod kuće

Da li se suočavate sa napadom sićušnih, krilatih predatora u vašoj kuhinji poznatih kao voćne mušice?

Ovi dosadni insekti mogu pretvoriti vaš dom u pravu livadu. Ali ne brinite, imamo savršeno „uradi sam“ rešenje da se rešite ovih neželjenih gostiju – zamku sa jabukovim sirćetom.

Voćne mušice su često smetnja, posebno tokom toplijih meseci kada su sveže voće i povrće lako dostupni. Čini se da se ova mala stvorenja pojavljuju iz vedra neba, šire se po vašem kuhinjskom prostoru i napadaju vaše dragocene namirnice. Na sreću, ne morate da koristite štetne hemikalije ili skupe insekticidne uređaje da biste rešili ovaj problem. Sa zamkom od jabukovog sirćeta, možete se osloboditi vinskih mušica na bezbedan, ekološki prihvatljiv i pristupačan način, prenosi Klik.hr.

Zamka jabukovog sirćeta je jednostavan, ali izuzetno efikasan metod hvatanja i eliminisanja vinskih mušica.

Evo šta će vam biti potrebno:

Mala čaša ili tegla
Jabukovo sirće
Deterdžent za sudove
Plastična folija
Gumica za brisanje
Čačkalica

Uputstva:

Sipajte malu količinu jabukovog sirćeta u čašu ili teglu, duboku oko 3 cm. Dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova u sirće i lagano promešajte. Sapun će prekinuti površinski napon tečnosti, sprečavajući vinske mušice da pobegnu nakon sletanja. Pokrijte čašu ili teglu plastičnom folijom i pričvrstite je gumenom trakom.

Koristite čačkalicu ili iglu da probušite nekoliko malih rupa u plastičnoj foliji. Rupe treba da budu dovoljno velike da voćne mušice uđu, ali dovoljno male da ne mogu lako da pobegnu. Postavite zamku na mesta gde su voćne mušice najaktivnije, kao što je posuda za voće ili korpa za kompost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar