U trendu

Na ove 2 stvari obratite pažnju kad postavljate televizor u sobi

Enterijer doma u mnogome zavisi od mesta na kom se nalazi televizor.

Hteli to da priznate ili ne, sigurno ste i vi makar jednom organizovali svoj prostor prema mestu na kom se nalazi televizor. Prema rečima dizajnera enterijera, to je jedna od osnovnih i glavnih grešaka koju ljudi pravi, a da je nisu ni svesni.

Pozicioniranje televizora je ključno kada je reč o samom utisku enterijera, a gotovo niko ne može da zamisli dnevni boravak bez njega. Kako ne biste bespotrebno uništili izgled svog doma, obratite pažnju na najčešće greške koje se prave:

Televizor u centru prostorije
Iako danas postoje mnogobrojni modeli televizora koji oduševljavaju svojim izgledom i dijaznom, ne bi trebalo da ga stavljate u prvi plan. To se naročito odnose na modele crne boje i prema rečima stručnjaka, ne treba da zauzimaju središnji deo dnevnog boravka. Umesto da uređenje prostora planirate prema mestu televizora, uradite suprotno. Počnite od postavljanja nameštaja poput garniture, stočića i polica, a potom se bavite postavljanjem televizora.

Prenisko ili previsoko
Ukoliko televizor postavite previsoko, kvarite estetiku svog doma i znatno narušavate izgled prostorije. Osim toga, gledanje u televizor može biti prilično nezgodno i neprirodno ukoliko vam je položaj glave satima okrenut „ka gore“. Ukoliko je televizor namešten prenisko, osetićete bolove u vratu i ramenom delu. Najbolja opcija je da televizor postavite u visini očiju – dok sedite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)