U trendu

Na ovim mestima nikako ne treba da čuvate zimnicu: Ako želite da ne propadne, bolje je sklonite

Važno je da znamo gde i kako treba da skladištimo zimnicu kako se ne bi pokvarila

Ukoliko ste stavili tegle sa zimnicom na neko od ovih mesta rizikujete da vrlo brzo ostanete bez zaliha koje ste pripremili za zimu.

1. U blizini izvora toplote

Ponekad se dešava da u nedostatku prostora, domaćice zimnicu odlažu u viseće delove kuhinje, na gornje police, što se nikako ne preporučuje.

Toplota od svih grejnih tela u kući skuplja se u višim delovima stana što znači da će se tegle zagrejati, a ono što čuvate od zimnice u njima propasti od toplote. Ako ste ih kojim slučajem skladištili na ovakva mesta, da bi sačuvali zimnicu premestite je na hladno i mračno mesto.

2. Otvorena terasa

Zimnicu nije preporučljivo držati ni na otvorenim terasama, jer kada je jaka zima rizikujete da tegle smrznu i puknu, a kada je toplo mogu da se zagreju i da se sadržaj u njoj pokvari.

3. Frižider

Većinu onoga što ste ostavili kao zimnicu ne bi trebalo držati u frižideru. To se posebno odnosi na one proizvode koji u sebi sadrže šećer, kao što su džemovi i slatko od voća. Za držanje u frižideru pogodna je samo ona zimnica koja ima ograničen rok trajanja ili tegle sa kiselim krastavcima, šarenom salatom ili ajvarom koje ste već otvorili.

4. Mesto na kome ima vlage

Mesto koje se smatra za najbolje skladište zimnice je podrum. Smatra se da je u njemu stabilna i dovoljno niska temperatura, a i da je mračan. Međutim, ako u podrumu ima vlage, ovo nije dobro rešenje, jer zimnica može da se ubuđa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar