U trendu

Na ovo mesto u kući nikad ne postavljajte vazu sa cvećem! (VIDEO)

Ekspertkinja Elnaz Hamai na TikToku je podelila svoje već isprobane savete koji pomažu ružama, ali i ostalom cveću da „duže ostanu sveže“, piše Mirror.

“Evo nekoliko jednostavnih saveta da vaše ruže duže ostanu sveže. Prvo odsecite svo lišće. To će sprečiti odumiranje lišća i otpuštanje bakterija u vodu. Zatim odsecite stabljiku vrtnim makazama ili oštrim nožem”, rekla je u videu.

Na snimku se može videti kako seče stabljike pod dijagonalnim uglom kako bi omogućila bolje upijanje vode, a zatim slaže svoje ruže u vazu koju je oprala, napunila vodom i dodala biljnu hranu.

Ali, ona je ujedno otkrila i šta ne smete da radite ako želite da cvetovi ostanu sveži i to je stvar o kojoj inače možda baš i ne razmišljate. Naime, ona tvrdi da bi postavljanje vašeg cveća na određeno mesto u vašem domu moglo biti najveći trik da vaše cveće ostane sveže. Prema tome, savetovala je da cveće nikada ne stavljate pored posude s voćem, prenosi Večernji list.

@elnazhamai

Valentine’s Day Easy Gift Idea! #vday #valentinesdaygiftideas #valentinesday2023 #diyvalentinesdaygift #giftideaonabudget #diyvalentinesdaygift #rose

♬ L O V E – Michael Bublé

Razlog za to je, dodaje ona, što će se cvetovi brže pokvariti zbog gasa u voću koji bi mogao da se oslobodi u cvetove, i neće pomoći u održavanju cveća svežeg. Voće ispušta nevidljivi gas bez mirisa koji se zove etilen, koji je štetan za cveće – ali što je najvažnije, bezopasan je za ljude i kućne ljubimce i ne treba ga mešati s etilen glikolom, koji je ključni sastojak antifriza i vrlo je toksičan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar