U trendu

Nabavite ove 4 biljke i odmah privucite bogatstvo i sreću u svoj dom (foto)

Svi smo čuli za Feng Šui, drevno kinesko učenje za ulepšavanje doma. Cilj je da se u dom unese blagostanje, a otera negativna energija.

Biljke treba gajiti na određeni način kako bi energija u domu bila pozitivna. Ove 4 biljke privlače novac, sreću, mir i zdravlje.

1. Orhideja

Orhideje su drevni simbol ljubavi. To se odnosi i na privlačenje ljubavi u našim životima, produbljivanje prijateljstva i smirivanje duše. Pored ovog učenja, drevni Grci su orhideje povezivali sa plodnošću, tako da su odličan poklon budućim roditeljima.

Mogu da opstanu i nekoliko godina, ali za to je presudno da im obezbedite ambijent koji liči na njihovo prirodno stanište, sa dosta svetlosti i vlage.

2. Zlatna puzavica

Njoj je potrebna minimalna nega, a raste uspešno i brzo. Potiče iz zemalja Dalekog istoka i privlači blagostanje i obilje. Osim toga, ima blagotvoran učinak na ljude, jer uklanja formaldehid iz vazduha čime poboljšava njegov kvalitet.

Ova biljka ne sme da se izlaže direktnoj sunčevoj svetlosti, ali ne voli ni potpunu tamu, tako da je treba držati na umereno svetlom mestu u kući.

3. Lotos

Lotos je prema ovoj filozofiji božanski cvet, simbol mudrosti, božanskog prosvetljenja i čistote, protkan kreativnom energijom i duhovnim prosperitetom.

Veruje se da ima i regenerativnu moć za naše telo i duh, kao i mogućnost da nas dovede u stanje nirvane i da dodatnu životnu energiju.

4. Ljiljan

Ljiljan je prelepa biljka koja širi harmoniju i sreću među ljudima i smiruje ih.

Njegove blagodeti možete najbolje osetiti ako ga držite u dnevnom boravku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar