Nabavite ovu biljku i držite je u spavaćoj sobi: Najefikasnije čisti vazduh i poboljšava san

Uz ovo sobno cveće udisaćete čistiji vazduh, kvalitetnije ćete spavati, a i vaša soba će izgledati lepše. Poželjno je da u spavaćoj sobi imate jednu do dve biljke, koje će vam prostor u kome provodite noć učiniti prijatnijim.

Evo nekih biljaka za koje se smatra da su poželjne da vam prave društvo dok spavate.

Aloe vera ili kaktus bez bodlji

Za aloe veru već ste čuli. To je vrsta kaktusa koja ima izuzetno lekovita svojstva. Ova biljka je odlična za kožu, a od nje se čak prave i razni preparati za negu.  Međutim, manje je poznata kao odličan proizvođač kiseonika.  Zato je ova biljka idealan izbor za spavaću sobu.

Držite je negde bliže svetlosti, najbolje na prozoru, jer ona ipak pripada rodu kaktusa. Aloe veru je lako održavati, jer ne traži puno nege.

Drvo života za zdraviji vazduh

Drvo života mnoge žene smatraju biljkom koju je skoro pa obavezno imati u kući. Zato je jedna od najpopularnijih kućnih biljaka. Vrlo je rasprostranjena, pa je zbog toga i lako dostupna.

Ova biljka voli manje svetla, pa je idealna da je držite u nekom senovitom delu spavaće sobe. Nije zahtevna za negu, a odličan je prirodan pročišćivač vazduha. Ova biljka je „borac“  protiv otrova poput benzena i formalaldehida, kojih najviše ima u sredstvima za čišćenje. Veruje se da ona odlično deluje i protiv mentalnog umora, piše Perfecta.

Palme protiv duvanskog dima

Ako želite čistiji vazduh, nećete pogrešiti ako izaberete bilo koju vrstu kućne palme. Palme, baš kao i sve ostale biljke, odlično čiste vazduh od ugljen-dioksida, ali i od duvanskog dima.

Za razliku od prethodne dve biljke, njima je potrebno malo više nege i vole da su na toplom mestu u sobi.

Filodendron za početnike

Filodendron je još jedna kućna biljka za koju ste sigurno čuli. On je, baš kao i drvo života, odličan izbor za početnike. Ne traži puno pažnje i nege i vrlo je otporan.

Upija otrov ksilen koji se koristi u razređivačima i lakovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.