U trendu

Najaljkaviji deo kuće otkriva vašu slabu tačku

Čak i najuredniji ljudi imaju slabe tačke kad je urednost u pitanju. Sve može da im bude u savršenom redu, ali nešto će ipak ostaviti u totalnom haosu, na primer ormar – kao da je bomba eksplodirala u njemu. Što to otkriva?

Lokacija nereda otkriva kakve mentalne blokove neko ima u glavi, odnosno u kojem delu njegovog života nema balansa. Koja je vaša slaba tačka?

Orman

Muči vas nostalgija.

Neuredan ormar pokazuje da i dalje fantazirate o vremenima kada te bili mlađi, mršaviji, srećniji… Možda vas stare haljine koje čuvate iako ih ne nosite, podsećaju na vreme kada ste se osećali kao da možete sve i sve je moguće. Ne želite da ih se rešite jer ne želite da izgubite taj osećaj koji vas asocira na neke bolje dane. Farmerke koje više ne možete da zakopčate možda vas podsećaju na dane zabave i izlazaka pa ih čuvate iako znate da to nema smisla. Da bi živeli punim plućima u sadašnjosti, morate pustiti prošlost da ostane u prošlosti i usmerite misli na budućnost i kako iskoristiti svaki dan najbolje moguće.

Šta uraditi: Potrudite se i pregledajte stvari u ormaru. Sve što niste nosili više od šest meseci pregledajte i zapitajte se zašto to čuvate. Onda ono što znate da više nećete nositi, jednostavno nekome poklonite. Osećaćete se dobro.

Sto

Slaba tačka vam je odugovlačenje.

Hrpe papira i računa na stolu, kao i drugih stvari, mogu biti izgovor za izbegavanje toga da se pokrenete i krenete dalje. Svaki put kada zanemarite te neuredne gomile, vi zapravo izbegavate da se suočite sa problemima ili odugovlačite s pokretanjem novog projekta. Ali, odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbeći, zato se bolje suočite s njima odmah i rešite ih.

Šta uraditi: Razvrstajte poštu čim je dobijete, ono što je za smeće, odmah tamo i bacite. Papire koji vam ne trebaju, ne držite nagomilane na stolu – osetićete olakšanje.

Garaža

Vaša slaba tačka je sklonost izbegavanju.

Odlaganje nedovršenih projekata u garaži samo pokazuje da vam nedostaje mentalne energije za suočavanje s teškim zadacima pa ih radije izbegavate. Čini vam se da ako nešto maknete i to ne vidite, da ni ne postoji. S vremenom gomila u garaži samo raste, i kad tad ćete morati da se suočite sa njom. Nered samo iscrpljuje energiju iz čoveka, kao i pomisao na stvari koje treba obaviti, a još stoje sa strane.

Šta uraditi: Uzmite tajmer i namestite ga na 25 minuta pa krenite da rešavate nered u garaži. Kada to vreme prođe, uzmite pauzu od pet minuta. Posle četiri kruga nagradite se dužom pauzom. Bacite što je za bacanje, a ono što treba složite tako da u tome možete da se snađete.

Tavan (ili podrum)

Imate problema s osećajem krivice

Čuvate svakakve sitnice na tavanu (ili u podrumu), porodične neželjene darove i stvari od predaka, čestitke itd, a zapravo želite da ihs e rešite. Međutim, sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osećaj kao da izdajete voljenu osobu i osećate krivicu, a to s vremenom samo postaje težak i neprijatan emocionalni teret. Zapamtite, oni koje ste voleli, a možda više nisu s vama, ne bi voleli da se osećate loše zbog stvari koje vas ionako ne raduju već skupljaju prašinu na tavanu.

Šta uraditi: Ako imate neke stvari na tavanu koje vas razvesele kada ih vidite, svakako ih sačuvajte. Međutim, rešite se svega ostaloga što stoji tamo bez veze. Bolja ideja je možda ih nekome poklonite, nekome kome će neka stvar predstavljati veselje, prenosi Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.