U trendu

Najbolji prirodni regenerator za cveće: Sipajte samo 2 čaše i oživećete i otpisane biljke!

Da zalivanje cveća mlekom može učiniti čuda, zna svaki ljubitelj biljaka. Međutim, to treba raditi samo povremeno, najbolje jednom mesečno. Odličan je prirodni regenerator za paprati, fikus i bršljan. Obrano mleko bez konzervansa najbolje funkcioniše. Od ovakvog tretmana vaše biljke doživeće tri najvažnije promene.

1. Vaše biljke će biti jače

Mleko je bogato kalcijumom, elementom neophodnim za pravilan razvoj i rast biljaka (uključujući i koren). Štaviše, ovaj makronutrijent omogućava biljkama da transportuju preostale hranljive materije.

2. Boja lišća će biti intenzivnija

Zalivanje biljaka vodom i mlekom učiniće da izgledaju intenzivnije. Osim toga, njihovo lišće neće požuteti i otpasti.

3. Zaštitićete biljke od gljivičnih bolesti

Mleko je odlično prirodno sredstvo za sprečavanje razvoja gljivičnih i virusnih bolesti, ali i za odbijanje štetočina, uključujući, na primer, krompirove zlatice. U tu svrhu najbolje je koristiti prskanje vodom sa dodatkom mleka (pomešati u proporciji 1 litar mleka na 10 litara vode). Poprskajte listove biljaka sa obe strane, ali ne previše izdašno (za bolje prijanjanje možete dodati nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova). Prskajte jednom sedmično. Takav tretman će posebno funkcionisati za krastavce i paradajz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.