U trendu

Najbolji način da očistite peglu od kamenca, bez muke i oštećenja

Kada vaša pegla više ne klizi glatko ili vidite ostatke na grejnoj ploči, takođe ćete morati da naučite kako da očistite dno pegle.

Obično peglu treba čistiti jednom ili dva puta godišnje, sve dok se pridržavate preporuka proizvođača.

Sintetičke tkanine, lepkovi i štirak mogu da se zalepe za dasku za peglanje, a toplota će ih sagoreti u ostatke koje je teško ukloniti. Ako pegla ne ispušta kako bi trebalo ili ostavlja zarđale mrlje na odeći, otvori za paru su možda začepljeni. To znači da morate da naučite kako da čistite peglu iznutra, piše Good Housekeeping.

Evo šta vam je potrebno za čišćenje pegle sirćetom:

  • čačkalica
  • stara četkica za zube
  • destilovano alkoholno sirće
  • destilovana voda
  • upijajuća krpa ili peškir

Počnite sa hladnom peglom isključenom na peškiru. Pomešajte pola šolje destilovanog alkoholnog sirćeta i pola šolje destilovane vode i sipajte u peglu. Proverite da li u otvorima za paru nema belih ostataka ili drugih naslaga i očistite ih čačkalicom ili četkicom za zube umočenom u sirće.

Uključite peglu, stavite je na paru i sačekajte oko pet minuta. Pritisnite dugme za paru i držite ga 30 sekundi ili dok se para ne iscrpi. Ponovite ovaj poslednji proces pet puta. Isključite peglu i ostavite da se ohladi. Ocedite preostalu vodu i sirće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar