U trendu

Najbolji saveznik u čišćenju: Efikasan, jeftiniji od kupovnih sredstava, a posle njega sve divno miriše

Postoji nekoliko razloga da koristite limun u kućnim poslovima – efikasan je, nije skuplji od kupovnih sredstava, bezbedan je i lepo miriše.

Evo nekoliko načina da koristite limun za čišćenje kuće:

Oterajte mrave

Veoma ih je teško otarasiti se jer vole da puze čak i u pakovanjima sa hranom, ali zato ne vole limunsku kiselinu. Iscedite sok oko vrata i pukotina gde bi mogli da se uvuku u vaš dom.

Očistite mikrotalasnu pećnicu

Kiseli sok od limuna odlično razbija masne mrlje i nagomilanu prljavštinu, a u isto vreme ostavlja prijatan miris u mikrotalasnoj pećnici. Stavite kriške limuna u posudu sa vodom, zagrejte je i ostavite paru da deluje nekoliko minuta. Zatim nekoliko puta obrišite unutrašnjost pamučnom krpom i čišćenje je gotovo.

Foto:Pexels/Lisa Fotios

Uništava neprijatne mirise

Jedan od jednostavnijih načina na koji možete koristiti limun da sprečite da vaša kanta za smeće smrdi je da u nju samo bacite nekoliko isečenih kriški. Pokrivaće neprijatan miris sve dok ne izbacite smeće iz kuće.

Izbeli veš

Dovoljno je iscediti pola šolje limunovog soka i dodati ga u deterdžent pre pranja. Kiselina će pomoći da se lakše uklone mrlje i tragovi sa belog veša i da odeća bude belja.

Čišćenje odvoda

Neprijatni mirisi iz odvoda su neizbežni, posebno iz sudopere zbog ostataka hrane, a lako ga možete očistiti limunom. Iscedite dva do tri limuna, izrendajte koricu i prelijte vrelom vodom (do pola litra). Sipati u odvod, ostaviti oko 15 minuta i zatim pustiti da tekuća voda sve natopi, prenosi housebeautiful.com.

Čišćenje daske za sečenje

Pošto na njoj sečemo i sirovu hranu, važno je da je dobro operemo. Dobro izribajte dasku za sečenje limunom i malo soli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar