U trendu

Najbolji trik da zauvek oterate mrave iz kuće, a ne košta skoro ništa

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim podstanarima. Dođu u našu kuću, namnože se, i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana otrovima, a mravi živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način. Evo nekoliko saveta kako da to uradite.

Cimet

Mravi ne vole miris cimeta i beže od njega. Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj ,,tranzitnoj ruti.” Kada shvate da je cela kuća posuta cimetom, pobeći će napolje. Ili možda kod komšije…

Sirće

Pomešajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u flašicu s raspršivačem i naprskajte svuda gde ste ih primetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

Nana

Mravi beže od mirisa nane. Stavite kesice čaja od nane na mesta gde mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

Griz

Pospite griz (može i krupno mleveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posjećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

Limun

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomešajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim ,,mestima okupljanja” mrava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar