U trendu

Najbolji trik protiv vinskih mušica, nikada se više neće pojaviti u kući – i to besplatno

Amerikanka Tonja Bi otkrila je da godinama nije imala mušice zahvaljujući ovom savetu kojeg je označila ‘najboljim trikom protiv mušica’. Ovaj jednostavan savet može sprečiti da se vinske mušice ikada više pojave u kuhinji.

Čini se da se mušica nemoguće rešiti jednom kada se nađu u kuhinji.

– Otkako sam počela ovo raditi pre mnogo godina, možda su mi se od tada samo jednom pojavile – dodaje Tonya.

@thatcleanbee

Best fruit fly hack. Since I started doing this (years ago) Ive maybe had 1 time where I had fruit flies. #fruitflyhack #kitchenhacksthatwork #cleaningtiktokasmr #fruitflies #getridoffruitflies #adultadvice

♬ original sound – TonyaBee

Zatim je objasnila da su upravo banane često krivci za štetočine koje vrebaju u kuhinji i otkriva da ako ih odmah operete sprečićete da se pojave.

– Jedan od načina da se rešite mušica u domu je pranje banana čim ih donesete iz trgovine. One polažu jaja na voće, a zatim ih donesete u kuću pa se one izlegu i dobijete mušice. Zato ih svakako operite čim dođete kući – objašnjava ona.

Iako je trik vrlo jednostavan, puno se njih u komentarima složilo da je to učinilo čudo u uklanjanju dosadnih štetočina.

– Takođe, razdvojite banane kako ne bi bile u hrpi, a zatim ih operite. Vole polagati jaja tamo gde se peteljke spajaju – objasnio je jedan komentator.

U međuvremenu su i drugi pohvalili njezin savet.

– Doslovno nikada pre nisam oprao bananu… kuća puna mušica. Hvala. To me je izluđivalo… Kuća nam je sada čista. Ovo me oduševilo – zahvalili su joj u komentarima, prenosi 24sata.hr

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar