U trendu

Najbolji trik za čišćenje kauča: Treba vam samo 1 stvar koju već imate u kuhinji

Svi se danas trude da što manje vremena provedu u čišćenju kuće, ali uživaju da dom bude mirišljav i uglancan. O tome svjedoči i popularnost video klipova na društvenim mrežama koji su posvećeni ovoj temi.

Milionski pregledi pokazuju koliko svi vole da gledaju kako neko drugi čisti – toliko da se razvija posebna „profesija“ među influenserima, pod imenom – klinfluenseri! „Klin“ dolazi od engleske reči „clean“, što znači „čisto“ ili „čistiti“. Najbolji novi trikovi se prenose virtuelnim šerovanjem, a korisnicima se posebno dopala ideja za ručno pranje ugaone garniture u dnevnoj sobi.

Ovaj komad nameštaja je, verovatno, najviše korišćen u celoj kući. Svako od ukućana i gostiju se prvo tu spusti, često se ovde služe grickalice, a poneko i jede koristeći poslužavnik s jelom na kolenima.

@kate_cleanhome

Best way to clean your sofa ✨ it really works 😍 #clean #cleaning #cleantok #sofacleaning #cleaninghacks #cleaningtips #learnontiktok #fyp #cleaningtiktok #sahm #deepcleaning #homeedition #tidepods #sofaclean #cleanwithme

♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Mrvice, prašina, sitne fleke od hrane mogu biti noćna mora za domaćicu pa nije ni čudo što je prijedlog za čišćenje pomoću poklopca postao toliko popularan. Za početak, potrebno je ugaonu garnituru dobro usisati, a zatim pripremite rastvor za čišćenje.

Dovoljna je jedna kapsula deterdženta za pranje sudova, koju treba rastvoriti u toploj vodi. Potrebna vam je krpa od mikrofibera, dovoljno velika da možete da je zategnete preko poklopca.

Nakvasite je u sapunici i dobro iscedite. Vežite uglove krpe ispod ručke poklopca i tako dobijate fino napetu tkaninu na „napravi“ kojom se lako manipuliše. Prste zavucite u ručku poklopca, a donjom stranom preko koje je razapeta krpa zahvatite penu i njome trljajte mebl štof. Krpa će čistiti površinu mebl štofa, ali ga neće previše kvasiti.

Povlačite poklopac ravnomernim pokretima, uvek u istom pravcu. Povremeno uzimajte novu količinu pene i ponovite postupak. Ako se površina krpe isprlja, dobro je isperite u sapunici i nastavite sa čišćenjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)