U trendu

Najdivniji ukras svake bašte ili balkona: Ovo cveće je idealno za letnje dane

Nije svaki cvet za svako vreme

Ipak, neke biljke su otpornije i lakše podnose vrele dane pa vam nudimo top-listu tih favorita za sunčane terase.

Lepezasti cvet (Scaevola) je biljka koja se lako neguje i na suncu i u polusenci. Cveta u beloj, ljubičastoj i tamnoplavoj boji, a prija joj ravnomerno vlažno tlo, ne previše vlažno.

Muškatla (Pelargonium) – kako viseće, tako i one obične – lepo podnose vrela leta. Ove cvetnice toliko vole sunčana staništa da će u polusenci reagovati tako što cvetovi neće imati uobičajenu punoću.

Zlatni dvozubac (Bidens) je žbun koji bogato cveta i na suncu i u polusenci. Treba ga češće zalivati kada je viša temperatura.

Petunije (Petunia) su idealne viseće cvetnice za sunčana i polusenovita staništa. Vodite računa o tome da tlo bude ravnomerno vlažno, a najbolje bi bilo ako možete da je zalivate manje, ali češće.

Kosmos (Cosmos) je prava letnja cvetnica za sunčana i polusenovita staništa, ali imajte na umu da zemlja oko njega nikada ne sme da se isuši.

Kadifica (Tagetes) očarava intenzivnim mirisom i lako se održava na suncu i u polusenci. Ako ste je prvobitno gajili u saksijama, zaštitite je od direktnog sunca kad je iznesete napolje.

Lantana (Lantana) raste gusto na sunčanim staništima. Kompaktne sorte lepo se uklapaju za uzgajanje u žardinjerama, a traže obilno zalivanje.

Cinija (Zinnia) će vas obradovati cvetovima jarkih boja. Pogodna je za sunčana staništa i voli puno vode, a lepo će izgledati i kao rezano cveće za vazu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar