U trendu

Najefikasniji način da očistite dušek od fleka i neprijatnih mirisa: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Održavanje vašeg dušeka besprekornim nije samo pitanje čistoće, već i zdravlja.

Na ovaj način ćete krevet održati svežim i bez prašine, fleka i mirisa.

Rešite se prašine

Najlakši način da uklonite prašinu jeste da upotrebite usisivač. Dobro je da ovo radite na svakih nekoliko meseci, ili češće ako neko u porodici pati od alergija. Pređite preko celog dušeka sa manjim nastavkom usisivača, tako da ga čvrsto pritisnete u dušek da biste izvukli prašinu ispod površine.

Upotrebite paru

Ako imate paročistač za odeću, pređite njime preko dušeka tako da mlaznicu držite što bliže tkanini. Prodiruća para će ubiti grinje koje vrebaju blizu površine. Da biste ih ponovo uklonili, ponovo usisajte dušek. Ukoliko nemate paročistač, možete da koristite i paru iz pegle.

Uklonite fleke

Žute fleke na dušeku su verovatno rezultat nakupljanja znoja i telesnog ulja. Iako je jako teško očistiti ceo dušek, možete da pokušate da ga izbelite smesom jedne šoljice vodonik peroksida i jedne šoljice tople vode, plus četvrtina kašičice tečnosti za sudove. Kada sve budete pripremili, tečnost ulijte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte površinu dušeka. Utisnite je u tkaninu mekom četkom ili peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim ponovo poprskajte dušek čistom vodom da se ispere, dobro ga obrišite da biste uklonili sve tragove sredstva za čišćenje i pustite da se osuši na vazduhu u potpunosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar