U trendu

Najefikasniji trik za čišćenje belih plastičnih stolica: Samo jedan sastojak i fleke nestaju za 5 minuta

Bele plastične stolice se vrlo brzo zaprljaju, a ako se zapuste može biti veoma teško očistiti ih. Međutim, postoje trikovi za lakše uklanjanje nečistoća, a sve što vam treba je nekoliko proizvoda.

Mrlje od trave, blata, hrane, soka drveća ili ptičjeg izmeta treba očistiti što je pre moguće. Ako ih temeljno operete na početku sezone, tokom vremena je potrebno samo da iz održavate i biće lepe i čiste tokom celog leta.

Pripremite baštensko creva, pomešajte u prskalici rastvor od 25 procenata vode i 75 procenata destilovanog belog sirćeta, a ako su baš uporne fleke dodajte i neku kap deterdženta za sudove.

Nanesite na područja sa buđi i prljavštinom i sačekajte oko 10 minuta pre nego što krenete da čistite.

Ukoliko ne uspete da očistite s ovim sredstvom možete da probate i da sunđer umočite u sodu bikarbonu, a potom tim istrljate fleke. Nakon nekoliko poteza fleke bi trebalo da u potpunosti nestanu.

Nakon ovoga potrebno je ponovo čistom vodom, najbolje pod pritiskom, isprati dobro plastiku da ne bi nagrizlo i uništilo površinu stolica.

Ako su stolice čiste i bele, osušite ih peškirom od mikrovlakana ili ih stavite na sunce da se osuše na vazduhu.

Dodatni savet:

Nemojte koristiti bilo koju vrstu abrazivnog sredstva za čišćenje kada čistite bele ili obojene plastične stolice. Peskava sredstva za čišćenje ili grubi jastučići za ribanje će izgrebati plastiku i dozvoliti da se prljavština nakuplja u njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar