U trendu

Najezda je smrdibuba, zavlače se svuda: Evo kako da ih se rešite uz pomoć 2 prirodna sastojka

Iako bezopasne, mnogima je ovo jedan od najomraženijih insekata

Kako mu i samo ime kaže, smrdibube ispuštaju vrlo neugodan miris kojeg se satima nije moguće rešiti.

Ovaj specifičan miris ispuštaju iz žlezda koje se nalaze na donjoj strani grudnog koša i to samo kad se osete ugroženo, kako bi neprijatelja oterali od sebe, i uglavnom im ta taktika uspeva.

Stoga, nemojte ih nikad uklanjati golim rukama ili previše stiskati kako se ne bi osetile da su u opasnosti i ispustile smrad.

Ove životinjice vam neće vam dosađivati ako ih pustite na miru. Obično se negde sakriju i umiru do proleća kada će sami otići. No, ukoliko u dom ulaze u preteranom broju, tad postoje neki trikovi kako ih sprečiti u tome.

Smrdibube beže od mirisa mente pa se naoružajte ovom biljkom ili njenim eteričnim uljem. Mentu možete držati u teglicama na prozorima i balkonima, otpuštaće miris koji će smrdibube držati podalje od vašeg doma.

Ne vole ni miris belog luka. Smešu je jednostavno napraviti, a zaštitiće i vaše biljke od napada ovih buba. U litri vode kuvajte 100 grama seckanog belog luka, ohladite pa tu tečnost razredite s vodom u razmeri 1:10. Poprskajte kritična područija i smrdibube bi trebalo da odu..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)