U trendu

Najjeftiniji trik za istrebljenje dosadnih mrava: Soda bikarbona je SPAS u pravi čas

Rešite se štetočina

Jeftina smesa koju možete spremiti za čas sadrži proizvode koje svi imamo u domu. Neophodno je malo vremena, posvećenosti i dosadni insekti će biti istrebljeni. Većina nas na policama ima so, šećer, sirće i prašak za pecivo ili limuntus. Kada ove proizvode pomešate sa eteričnim uljima i začinima, efikasno ćete oterati mrave iz prostorija doma.
Ove male štetočine napadaju hranu i sobne biljke, a nekada se toliko namnože da izgleda kao da su okupirali kuću.

Sve što treba da uradite za pripremu ove smese jeste da napravite prirodno sredstvo protiv mrava tako što ćete u sirće sipati vodu, u razmeri 2:1 i naprskati mesta na kojima se nalaze.

Druga smesa koju možete iskoristiti sadrži sodu i šećer u prahu. Ove dve supstance nanesite na mesta na kojima se skupljaju i oteraćete ih za tili čas.
Još jedan trik sadrži tečnost za sudove, a njega ćete pripremiti tako što ćete u prokuvalu vodu dodati malo sapunice i naprskati na kritična područja.

Najslađe smo ostavili za kraj, a to je da im pripremite obrok koji će pojesti i uginuti. Pripremite griz od kukuruznog brašna i ovsa, koji ćete im „poslužiti“. Mravi ovaj obrok neće moći da svare i uginuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar