U trendu

Najlepše kupatilo na svetu izgleda kao da sedite u izgubljenoj bašti (foto)

Ovaj prostor izgleda kao čudesna oaza.

Skoro da je zločin nazvati ovaj veličanstveni prostor kupatilom. Sa više stila i detalja od nekih od najlepših dnevnih soba, ovaj kućni spa centar dizajniran je od strane ABH Interiors za 2019. San Francisco Decorator Showcase-a, i pruža beskrajne udobnosti u prostranstvu koja je najveseliji prostor koji možemo zamisliti.

Vila u kojoj se nalazi kupatilo je inače u Nacionalnom registru istorijskih lokacija i prvobitno je izgrađena 1904. godine, po uzoru na zdanje Le Petit Trianon u Versaju.

Ova kuća površine skoro 1.700 kvadrata nalazi se u luks četvrti Presidio Heights.

ABH Interiors, koji je osnovala Aleksis Humiston, transformisao je ovo glavno kupatilo u romantično i nostalgično utočište za Eloiz, unuku Kore Košland, prvobitne vlasnice Le Petit Trianon, piše Homedit.com, a prenosi Zadovoljna.rs.

Košland je bila poznata po brojnim zabavama koje je priređivala u velikoj kući, a istorijski dokumenti govore da je među njima bio i debitantski bal s temom leptira za njenu unuku. Pošto je i cveće bilo neizostavni deo bala, da bi odali počast Eloizi i njenoj porodici, dizajneri su stvorili pravu cvetnu baštu od ovog klupatila. Prostor je u potpunosti obložen ručno oslikanim tapetama pod nazivom Izgubljeni raj. Na njima su zeleni vrtovi s bujnim rastinjem i cvećem, a cilj je bio da se oživi okruženje koje liči na nekada mističan pejzaž koji je vreme pregazilo.

Zaseban toalet je pored ogromnog zastakljenog prostora za tuš, dok se između nalazi stočić za toaletni pribor.

Ovaj veličanstveni prostor ima nešto što ga čini zaista posebnim – veliki deo za sedenje sa foteljama, persijskim tepihom, kaminom i stočićem za kafu.

U uglu pored prozora nalazi se duboka, samostojeća kada sa dva stočića.

Poseban šmek svemu daje pod od francuskog hrasta od 100 godina.

Lajsne na vrhu i dnu zidova obojene su različitim nijansama plave koje se uklapaju sa dubljim bojama na tapetama.

Naročito elegantno izgleda komoda sa dva lavaboa i zelenim ogledalima.

Na kraju ovo kupatilo, koje je divan omaž prvobitnim vlasnicima i istoriji kuće, pravo je utočište koje nikada ne biste poželeli da napustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar