U trendu

Najmoćniji prirodni insekticid za svaku baštu: Tera bolesti biljaka, a privlači oprašivače!

Teško je danas naći isključivo prirodan insekticid. Ali, možda niste ni znali, neki od nas ih imaju na svakom koraku. Naime, reč je o kadifiu, koju obavezno posadite u blizini svoje bašte, makar to bilo i na maloj površini. Listovi su joj aromatični i tamnozelene su boje. Na mestu gde je posađena, ova biljka je vrlo efikasna u teranju baštenskih štetočina i deluje kao prirodni insekticid.

Ovaj cvet je odličan saveznik u borbi protiv biljnih vaši i ostalih štetočina koje uništavaju useve paradajza, paprika i ostalih kultura.

Privlači oprašivače, pa je neophodna u svakoj bašti, a posebno u plastenicima.

Ovaj divni cvet privlači i bubamare koje jedu biljne vaši i tako čuvaju zdravlje sadnica. Oteraće bele kupusne mušice, stoga ih sadite oko kupusa, karfiola i brokolija. I kada precveta, kadifa vam može biti korisna – lišće i cvet kadife može da posluži kao organsko đubrivo za biljke!

Postoji puno različitih vrsta kadife koje se razlikuju visinom, izgledom i bojom cvetnih glavica. Precvale cvetne glavice treba uklanjati kako bi se pospešilo cvetanje i produžila sezona cvetanja.

Osim prelepog ukrasa bašte, kadifa je odlična biljka pratilica na gredicama ili između posađenih paradajza i krompira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar