U trendu

Ovo je “bela smrt” za mrave, a nije ni so, ni soda bikarbona!

Iako mislite da ste generalnim čišćenjem stana sve završili i da se u njemu dugo neće pojaviti ni paučina, treba da znate da insekti vrebaju u svakom trenutku, posebno s dolaskom lepog vremena, pa svakog momenta kada otvorite prozor ili terasna vrata, dolazi do potencijalne opasnosti da u vaš dom „uleti“ neka dosada.

Ukoliko ne živite u prirodi, već ste u gradskom području, sigurno i vas svakodnevno opsedaju insekti poput mrava, komaraca i muva.

Mravi su, pored pčela, simbol za vrednoću i rad i svako voli to poređenje, ali kada je reč o vašem domu niko ih ne želi u blizini. Oni umeju nekada da budu uporni i da se pojave svuda, pa čak i na najneobičnijim mestima, a najgora stvar koja vam se može desiti jeste da ih u velikom broju zateknete na nekoj namirnici u kuhinji. Ukoliko u kući u datom trenutku nemate sredstvo koje će ih rasterati, donosimo vam rešenje koje će vas oduševiti.

Sofi Hinčlajf, poznatija kao gospođa Hinč, s mnogobrojnim pratiocima redovno deli savete za čišćenje i uređivanje doma, a jedan od poslednjih je upravo taj kako se rešiti upornih neželjenih „gostiju“.

Ona je istakla da je sve što je potrebno u toj situaciji jeste, verovali ili ne, sredstvo koje skoro svaka kuća ima u svom ormariću u kupatilu. Radi se o puderu u prahu ili popularnije rečeno, talk puderu. Da, dobro ste pročitali, u pitanju je sredstvo koje se koristi za eliminaciju svraba i iritacije kod dece.

“Puder posipam na mestima gde mravi ulaze u stan”,  istakla je Hinčova i dodala kako je već godina mirna jer je mravi ne opsedaju.

I drugi su to potvrdili kao sjajno rešenje za teranje insekata, navodeći kako je najbolje puder posuti na ulaznim vratima i na oknima prozora jer je najveća verovatnoća da će se baš na tim mestima ušunjati u vaš dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar