U trendu

Najprljavija površina u kući ne krije se u WC-u niti u kuhinji već u spavaćoj sobi

Usisavanje, čišćenje, brisanje: kako bismo se osećali prijatno i opustili u svoja četiri zida, po kući redovno imamo puno posla. Nije ni čudo da ponekad zaboravimo nekoliko mesta kojima je zaista potrebno hitno čišćenje – poput mesta koje se u mnogim stanovima često smatra najprljavijim: u spavaćoj sobi ispod kreveta!

Tamo retko čistimo

Budite iskreni, možete li se setiti kada ste zadnji put obrisali ili usisali prašinu i prljavštinu ispod kreveta? Kao i mnogi od nas, to je verovatno bilo pre određenog vremena. Uostalom, u zavisnosti od modela kreveta, prilično je zamorno vaditi fioke kreveta, vaditi kutije i slično ispod kreveta ili pomerati dušek. Zato često izbegavamo ovo područje prilikom čišćenja spavaće sobe – nažalost, to dugoročno nije dobra ideja.

Evo zašto treba redovno očistiti prostor ispod kreveta

Premda je čišćenje ispod kreveta dugotrajno i stresno, trebalo bi da odvojite vreme da temeljno očistite ovo mesto. Naime, tu se ne nakuplja samo prašina i prljavština, nego se ispod kreveta često mogu naći i mrtve ćelije kože, dlake, razgrađena vlakna, mrtve bube ili čak spore plesni. Osim što je to odvratno, s vremenom može uticati i na kvalitet sna, a u najgorem slučaju čak i na opšte zdravlje, npr. u obliku alergija. Kako bi to sprečili, najbolje je nakratko usisati i jednom nedeljno obrisati ispod kreveta. Najprljaviji deo svog doma možete staviti pod kontrolu za kratko vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.