U trendu

Najraskošnije cvetaju u hladu: Ovih 5 prelepih biljaka zasadite odmah

Nije svima dvorište obasjano suncem, ali ne brinite, to ovim biljkama neće smetati da rastu kao lude.

Ove biljke najbolje rastu u hladu:

1. Bergenije je biljka koju možete saditi direktno u zemlju. Najviše joj odgovara delimično sunce, ali dobro se snalazi i u hladovini.  Ima je u bojama crvene, purpurne, bele i ljubičaste boje. Oni koji su je jednom sadili, ne mogu da zamisle leto bez nje. Osim toga, ona će u proleće pokazati svoje prve listove.

2. Alstibe – zovu ih i lepotice iz senke. Pomalo liči na paprat ali u raznim bojama. Izuzetno je dekorativna i cveta od ranog proleća do jeseni. Najčešće je možete naći u ružičastoj boji, ali ima je i u crvenoj i beloj boji. Voli vlažno tlo, i zahteva minimum pažnje.

3. Kandilice – mala biljka sa sićušnim cvetićima kao zvono odličan je pratilac drugih biljaka. Izuzetno dekorativna i divna, podnosi hladovinu veoma dobro. Pčele je obožavaju, a jednom posađena u bašti ostaje i do 5 godina. Možete je sejati i iz semena, a postoji u nekoliko intezivnih boja.

4. Hojhere – ovo cveće krase široki zeleni listovi sa sićušnim cvećem. Međutim, danas se može naći nekoliko vrsta hojhere u raznim bojama lišća koja su veoma dekorativna.

5. Liriopa – je izuzetno dobra biljka i lagana za održavanje. Ima žbun uskih listova i izuzetno sitnih cvetića. Može biti u beloj ili plavoj boji, ali ukrštene vrste imaju i druge boje. Podnosi i sušu i vlažno vreme, hladnoću i vrućinu. Jedino šta obožava je hladovina i tu se širi veoma brzo i lako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.