U trendu

Najtvrdokornije mrlje možete da skinete kao rukom ovim trkovima, i od ulja

Verovatno vam se desila situacija da im u toku kuvanja slučajno „prsne“ ulje iz vrućeg tiganja ili da slučajno dok otvarate ulje malo ode na garderobu. Ne brinite, za sve postoji rešenje.

Potreban vam je ubrus ili neka krpu sa kojom možete lagano da skinute ostatak ulja sa odeće.

Sirće – za tvrđu tkaninu

Alkoholno sirće može da deluje poput razređivača, zato se koristi za tvrđe tkanine. Ali, ne nanosite ga direktno na odeću, kao u prethodnim primerima. Pomešajte ga u razmeri 1:1 zajedno sa vodom i dodajte deterdžent. Tkaninu potopite i ostavite da stoji nekoliko sati u toj tečnosti, a onda je regularno operite sa ostalim vešom.

Isto su odlična sredstva koja takođe nanosite na gardarobu, a nakon što se skorelo na istoj, uklanjate ih.

Magična soda bikarbona

Koliko je ovaj kuhinjski prah delotvoran, mogli bismo dugo da pišemo i pričamo. Sodu bikarbonu svi imaju kod kuće, fenomenalna je za otpušavanje odvoda, veš je blistavo beo, čišćenje veš mašine, a sada će vam pomoći da brzo skinete masne fleke.

Isprljanu gardarobu pospite većom količinom sode bikarbone i ostavite da deluje sat vremena. Nakon što prođe navedeno vreme, soda bikarbona više neće biti bela već će promeniti boju i postaće tamnija (tako ćete videti da je fleka spala), onda taj isti odevni komad ubacite u mašini i perite na najvećoj temperaturi (dovoljenoj za tu tkaninu).

(Espreso/Najžena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar