U trendu

Najveće greške prilikom pranja sudova u mašini

Pranje sudova u mašini možda vam se čini kao rutinski posao, međutim moguće je da pravite greške koje dovode do nepravilnog rada ovog korisnog kuhinjskog aparata.

Pogledajte šta treba da izbegavate kako biste iskoristili pun potencijal mašine za pranje posuđa, a vaši sudovi ostali čisti, blistavi i neoštećeni.

1. Pretrpavate mašinu

Ako pokušate da nagomilate što više suđa, završićete tako što ćete morati da radite dupli posao. Ako voda ne može da dopre do svakog suda, moraćete da ponovite proces pranja ili da prljavo suđe operte na ruke.

2. Nepravilno ređate posuđe

Potrebna vam je pravilna strategija kada stavljate suđe u mašinu. Najprljavije suđe stavite u sredinu kako bi im prskalica bila bliža. Takođe, potrudite se da ništa ne blokira odeljak za deterdžent.

3. Stavljate paketić s deterdžentom direktno u mašinu

Jedna doza deterdženta bi trebalo da se stavi u odeljak specijalno namenjen za tu svrhu. Ako deterdžent ubacite direktno u mašinu, rastvoriće se pre vremena u toku pretpranja, pa neće ostati dovoljno preparata za glavni ciklus pranja.

4. Nepravilno ređate čaše na gornjoj rešetki

Čaše bi trebalo da stavljate između šiljaka, kako se ne bi polomile ili na njima ostale mrlje.

5. Mešate srebro i nerđajući čelik

Ako se ova dva materijala dodiruju, može doći do nepoželjne međusobne reakcije.

6. Perete u mašini drvene, porculanske ili druge posude koje su ručno oslikane

Ovo je greška koju ćete, nažalost, samo jednom napraviti. Zato je bolje da dragocene i osetljive posude ili kuhinjski pribor operete ručno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar