U trendu

Napravite ovaj raspored u domu, privlači sreću i blagostanje: Cela kuća će „prodisati“

Prema Feng Shui (Feng Šui) nauci, neke promene u rasporedu i u dekorisanju vašeg doma mogu učiniti vaš život manje stresnim…

Ovih nekoliko saveta će vam pomoći da ukrasite svoj dom u skladu sa Feng Shui (Feng Šui) standardima, kako biste bili srećniji:

1. Uklonite prepreke za slobodan protok pozitivne energije

Nered stvara barijere koje ometaju slobodan protok pozitivne energije. Zato morate izbaciti beskorisne stvari koje čuvate ispod vašeg kreveta i odložiti ih u ostavu i sl. Očistite svoje ormare i ostavite dovoljno prostora u svakoj jedinici. Sitnice stvaraju prepreke koje generišu negativnu energiju. Između ostalog, puno ukrasa i nepotrebnih stvari bi vaš dom učinile neurednim, što je svakako dobar razlog da ih se rasteretite. U pretrpanoj kući možete da se osećate opterećeno i dosadno.

2. Poželite dobrodošlicu sreći, vratima

Sva vrata u kući i u kancelariji treba da rade glatko. Vrata ne bi trebalo da prave buku prilikom otvaranja i zatvaranja, niti smeju da škripe. Vrata koja dobro rade donose sreću u dom. Slomljena i zaglavljena vrata stvaraju prepreke koje stoje na putu sreće. Dakle proverite sva vrata vaše kuće i ako neka ne rade glatko, onda ih popravite kako bi otvorili put sreći.

3. Istaknite važne stvari

Možete prikupiti neke predmete koji čine da se osećate srećnim. Na primer, možete postaviti trofeje na vidljivo mesto u vašoj kući ili sobi. Postavite različite važne stvari u prostorijama u vašoj kući koje često posećujete. Prateći ovu aktivnost, možete doneti sreću u vaš dom.

4. Koristite Jin boje za smirenosti

Boje koje vam daju osećaj mira i smirenosti zovemo jin bojama. Možete koristiti plavu, crnu, ljubičastu i belu boju. Ove Jin nijanse mogu vam pomoći da kreirate miran ambijent u vašoj kući ili u kancelariji. Jin obojena spavaća soba može vam dati spokojan san. Ove boje takođe mogu pomoći da osvežite svoj um i telo.

5. Koristite Jan boje u vašoj kancelariji i kućnoj atmosferi

Jan boje i njihova osvetljenost mogu vam doneti motivaciju i energiju. Žuta i narandžasta su dva najbolja primera Jan nijansi. Možete koristiti jan boje na vašem radnom mestu. One mogu pomoći da radite sa punim entuzijazmom. Gde god vam je potreban ambijent pun koncentracije i energije, samo koristite jan boje.

6. Budite pažljivi prilikom izbora oblika vašeg nameštaja

Izbegavajte nameštaj sa oštrim ivicama, jer takva vrsta nameštaja ograničava protok dobre energije. Nameštaj sa mekim i glatkim uglovima je bolji izbor za protok dobre energije. Okrugli sto za kafu je najbolji primer glatkog i mekog nameštaja.

7. Sunčeva svetlost u vašoj kući

Držite zavese otvorene i omogućite svetlu da uđe u sobu. Sunčeva svetlost proizvodi pozitivnu energiju u vašem domu. Za više pozitivne energije, možete koristiti zvonce, cveće i druge dekorativne predmete, prenosi Mojenterijer.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar