U trendu

Napravite ovih 5 promena u kući i novac stiže na vaš prag

Feng shui je drevna kineska veština koja veruje da pojedine aspekte života možete unaprediti (ili unazaditi) u zavisnosti od raspodele stvari u prostoru. Želite li da ojačate svoje obilje i finansijsku situaciju, u svom životnom prostoru napravite ove izmene…

Voda

‘Cevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke,’ kaže feng shui konsultantkinja Karen Rauč Karter. Da bi pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba popraviti sve pokvarene cevi u kući, ali i rešiti se sve vode koja duže vreme stagnira – na primer promeniti vodu u vazama za cveće.

‘Izbegavajte izlaganje likovnih dela s elementima vode u spavaćoj sobi, ne postavljate ogledala na mestima višim od vašeg nosa.’, savetuje feng shui ekspertkinja, a prenosi Zadovoljna.hr.

Unesite više biljaka

‘Da bi prosperirali u životu, važno je u svome domu kreirati živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda,’ upozorava feng shui ekspertkinja Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulenje.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

Dekorišite s bojama bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Želite li da privučete novac u svoj život dekorišite u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji koja garantuje više bogatstva.

Ali postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće ‘upaliti’ kao sredstvo za privlačenje novca u svoj život. Feng shui se ne ogleda samo u raspodeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

Čista kuhinja

‘Vaša je kuhinja direktno povezana s vašom mogućnošću da privlačite novac,’ kaže feng shui konsultantkinja Suzan Mecger. Važno je održavati ostavu i frižider organizovanim, kao i punim sveže hrane.

Šporet mora biti čist, a svaka ringla da pravilno radi. Na kraju, ako želite da pojače svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za obedovanje hrane uvek bude besprekorno čist.

Rešite se starih stvari

Da bi zaradili novac, nekad se morate rešiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete stati i slične predmete koje ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno niti vam je potrebno.

Kreirajte slobodno mesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam doneti prosperitet.

Ove promene će učiniti čuda za vašu ličnu energiju, osećaćete se fantastično i imati fokus da privučete ono što želite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar