U trendu

Napravite ovo prirodno sredstvo protiv paukova, zauvek će nestati iz vaše kuće

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiv paucima i raznim insektima.

Sadnja mente u male tegle i strateško smeštanje u uglove u kojima inače pronalazite pauke će ih zauvek isterati iz vašeg doma.

Ako niste tip koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon narednog usisavanja i čišćenja posprejate prostorije u domu osveživačem vazduha s mirisom mente ili možete i sami napraviti potpuno prirodni proizvod za uklanjanje pauka. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni:

Sastojci:

  • 1 i po šoljica vode
  • pola šoljice alkoholnog sirćeta
  • 20 kapi eteričnog ulja paprene mente

Postupak:

Stavite u bocu s raspršivačem vodu i alkoholno sirće pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro protresite. Poprskajte mesta iza ormara, sudopera, uglove u kupatilo, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina neće ubiti pauke, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Umesto paprene mente može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Učinak će biti jednak, ali menta ima ugodniji miris, piše britanski Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar