U trendu

Napravite sami domaći sprej protiv grinja od samo dva sastojaka

Svaki dan sa našeg tela otpada oko 500 miliona sitnih čestica kože, a to su omiljena hrana grinja, koje mogu da se uvuku svuda u domu, u dušeke, jastuke, posteljinu, kauče, tepihe, zavese…

Ove sićušne životinje i njihov izmet mogu izazvati alergije, astmu i pojavu ekcema koji jako svrbi. Ako ste alergični na grinje, svake nedelje perite posteljinu na visokim temperaturama, a druge površine tretirajte posebnim sprejom, prenosi 24sata.hr.

Donosimo vam recept za domaći sprej protiv grinja:

Sastojci:

0,7 dcl vode
eterično ulje karanfilića ili eukaliptusa

Procedura:

Sipajte vodu u bocu sa raspršivačem i dodajte 20 kapi esencijalnog ulja, dobro promućkajte i poprskajte površine na kojima možda imate grinje, ali koje ne možete oprati, kao što su posteljina i jastuci.

Kada perete posteljinu u mašini za pranje veša, dodajte pomenuta eterična ulja u odeljak za deterdžent. Stavite nekoliko kapi i tek onda dodajte deterdžent. I pomaže protiv grinja.

Druga metoda

Postoji još jedan način za uništavanje grinja sa tepiha, dušeka i kauča. U posudu stavite sodu bikarbonu, dodajte 10 kapi etarskog ulja karanfilića ili eukaliptusa, promešajte i razmažite kroz sito po površini koju čistite. Ostavite oko pola sata i usisajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar