U trendu

Napravite sami najbolje sredstvo za brisanje nameštaja: Prašinu nećete videti nedeljama

Jedan od kućnih poslova koje najčešće obavljamo je brisanje prašine, pa nam zato i često toliko teško pada jer čini se da se prašina stvara čim je uklonimo sa nameštaja. Ali postoji način da brisanje prašine učinite lakšim, a za to vam je potrebno domaće sredstvo koje se vrlo jednostavno pravi.

Njegova prirodna formula ga čini bezopasnim za životnu sredinu i vaše zdravlje. Stoga niste u opasnosti da patite od alergija ili drugih bolesti povezanih sa hemikalijama.

Pravljenje domaćeg čistača prašine je jednostavno i jeftino, a sve što vam je potrebno najverovatnije već imate u svojoj kuhinji.

Glavni sastojci potrebni za pripremu sredstva za čišćenje prašine su

  • eterično ulje
  • sirće
  • soda bikarbona
  • voda

Eterično ulje je veoma korisno za eliminisanje alergija i virusa, dok sirće ima antiseptička i antibakterijska svojstva.

Poznato je da soda bikarbona upija i uklanja prašinu, dok se voda dodaje da bi se svi sastojci razblažili i pomešali.

Pravljenje sredstva za brisanje prašine može biti relativno jednostavan i jeftin proces. Potrebno je da samo pomešate pola šolje vode, pola šolje sode bikarbone, pola šolje sitne soli i pola šolje alkoholnog sirćeta.

Takođe možete dodati esencijalna ulja kako biste svom proizvodu dali prijatnu aromu. Zatim pomešajte sve sastojke u homogenu pastu i prebacite je u posudu za skladištenje.

Važno je napomenuti da uvek treba pažljivo rukovati sastojcima i slediti tačna uputstva da biste postigli najbolji rezultat.

Kako koristiti sredstvo za brisanje prašine?

Korišćenje ovog sredstva protiv prašine je vrlo jednostavno i brzo. Pre svega, naravno, morate se uveriti da je proizvod pogodan za mesto za čišćenje.

Zatim morate pripremiti mešavinu koja se sastoji od specifičnih sastojaka pomenutih ranije. Kada je ova mešavina spremna, sve što treba da uradite je da je nanesete na površinu koju treba očistiti. To možete učiniti sunđerom, krpom ili bilo kojim drugim pogodnim sredstvom.

Ne zaboravite da nakon toga isperite čistom vodom . Ovo uklanja sve tragove i prljavštinu koja može ostati. Kada završite, ostavite da se osuši i to je to. Vaša kuća će tada biti čista i blistava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar