U trendu

Napravite sami svoj osveživač vazduha, bez štetne hemije

Oni su danas izuzetno popularni, ima ih u svim boljim drogerijama, ali prirodni osveživač vazduha možete da napravite i sami, u kućnoj radinosti. Naime, ovakav osveživači ne samo da će podariti prostoriji aromu harmonije i udobnosti, već će biti blagotvoran i na vaše zdravlje. Takođe, biće idealan dodatak svakom ambijentu.

Za njegovu pripremu biće vam potrebno: manja staklena posuda, bambus štapići (obični štapići za ražnjiće), biljno ulje (suncokretovo, maslinovo) te eterično ulje (jedno ili nekoliko)

Naspite manju količinu ulja u staklenu posudu, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, količina zavisi od individualne osetljivosti na mirise.

Bambus štapićima odsecite oštre krajeve i malo ih spljoštite. Stavite štapiće u staklenu teglicu (flašicu) četkicama na dole (tako će se tečnost bolje upijati). Od količine stavljenih štapića zavisiće i intenzitet arome, više štapića – jači miris.

Možete napraviti nekoliko takvih aromatičnih teglica sa različitim aromama za svaku prostoriju u kući.

Na primer, u spavaćoj sobi korisno je staviti mirisnu teglicu sa eteričnim uljem lavande ili geranijuma, u dnevnom boravku – aromu čajevca, jele, ruže, limuna, mandarina. U kuhinji ce odgovarati – miris limuna, mente, narandže. U kupatilu – eukaliptus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.