U trendu

Napravite sami tablete za mašinsko pranje sudova: Jeftinije su, a jednako efikasne

Zašto ne biste pokušali da napravite svoje tablete za mašinu za pranje sudova? Jednostavno je, a proći ćete mnogo jeftinije.

Što se tiče sastojaka, da biste napravili deterdžent za mašinsko pranje sudova, trebaće vam samo natrijum karbonat (soda bikarbona), natrijum borat (boraks), kuhinjska so (nejodirana) i limunov sok. Što se tiče opreme, dovoljna je posuda za mešanje, šporet, posude za merenje, kalupi za pravljenje kockica leda i hermetički zatvorena posuda za čuvanje tableta. Izaberite kalup koji će držati oko jednu supenu kašiku smeše i napravite tabletu koja će stati u dozator deterdženta za pranje sudova u vašoj mašini.

Procedura je sledeća:

U posudu za mešanje dodajte jednu šolju sode bikarbone, jednu šolju boraksa, pola šolje soli i tri četvrtine šolje limunovog soka. Dobro promešajte drvenom kašikom da se sjedini. Stavite jednu kašiku mešavine u kalupe za led. Ostavite oblikovane tablete da se osuše 24 sata ili dok se ne stvrdnu. Uklonite tablete iz kalupa i prebacite ih u hermetički zatvorenu posudu. Spremni su za upotrebu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.