U trendu

Naše bake su uvek sipale ovaj začin u mašinu za veš: Kada isprobate, bićete oduševljeni rezultatom

Ideja o dodavanju crnog bibera u mašinu za pranje veša zvuči prilično bizarno, ali ovo je zapravo genijalan trik koji vredi isprobati.

Svako od nas se u životu suočio sa situacijom kada nova majica ili džemper nakon samo mesec dana izgubi boju. Isti je slučaj i sa crnim farmerkama i pantalonama – često posle tri pranja postanu isprane i sive. Idealno rešenje za sve to je biber, prenosi Espreso.

Možda ste čak kupili i skup deterdžent koji sprečava da odeća izbledi i čuva boju. Ali ako ne uspe ili samo želite da uštedite novac, isprobajte jednostavan i jeftin trik sa biberom.

Biber će zapravo delovati kao lagani brusni papir, uklanjajući ostatke praha sa vaše odeće, što je glavni uzrok bleđenja boje. Samo dodajte kašičicu crnog bibera u mašinu za pranje veša, zajedno sa deterdžentom za pranje koji inače koristite, i recite zbogom ispranoj odeći!

Nanesite biber na tamnu odeću kao što je crna, tamnoplava, siva, tamnocrvena, tamnozelena, tamnoplava i braon, a ako se plašite eksperimentisanja, prvo isprobajte ovaj trik na starim stvarima da biste bili sigurni da radi.

Takođe, biber pomaže u uklanjanju nekih tvrdokornih mrlja sa odeće kao što su mrlje od hrane ili trave, ali takođe čini veš mekšim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)