NE BACAJTE IH! LJUSKE od belog luka možete iskoristiti na sjajne načine

Kažu da je beli luk jedna od najzdravijih namirnica koje postoje. Ipak, možda niste znali da njegove ljuske takođe imaju blagotvorna svojstva za naš organizam. Umesto da ih bacite u smeće, postoji nekoliko načina pomoću kojih možete da iskoristite ljuske belog luka.

1. Kada kuvate supu od povrća, nemojte ljuštiti beli luk, već ubacite celu glavicu sa sve ljuskama. Supa će biti mnogo ukusnija, lepše boje, a ujedno i dosta zdravija nego što bi bila da koristite oljušteni i iseckani beli luk.

2. Ništa bolje od domaćeg hleba. Još ako mu dodate kašičicu samlevenih ljuskica luka, biće još ukusniji i znatno zdraviji.

3. Ukoliko patite od grčeva, čaj od luka je odlično rešenje za tu boljku. Oljuštite beli luk i onda ubacite jednu kafenu kašičicu ljuski u vrelu vodu. Kada odstoji desetak minuta, procedite smesu i 2 decilitra čistog napitaka koji dobijete pijte svake večeri. Iako će vam ovaj napitak smiriti stomak i uopšteno poboljšati zdravlje, nije preporučljiv trudnicama i dojiljama.

4. Ako vaša biljka izgleda nezdravo i sparušeno, oživite je belim lukom! Ljuske od jedne glavice belog luka stavite u vodu i koristite za zalivanje. Zelena boja listova vratiće joj se za već nekoliko dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.