Ne bacajte koru od pomorandže, čuvaćete je kao oči u glavi kada čujete koliko je korisna za domaćinstvo

Kora od pomorandže vam može biti od velike koristi za bezbroj stvari. Izdvajamo za vas nekoliko najzanimljivijih primena.

Oteraće neprijatne mirise iz vašeg doma. Prvo osušite koru, sameljite i spakujte u male platnene vrećice koje potom možete da stavite u fioke ormara i mesta gde se inače skuplja plesan. Takođe, neprijatne mirise iz kante za smeće sprečite tako što ćete staviti osušenu koru u kantu, ispod kese.

Istrljajte korom od narandže predmete i aparate u domaćinstvu koji su od nerđajućeg čelika i na kojima su nastale mrlje od vode – odmah ćete videti razliku. Nakon što ste to završili, sav drveni nameštaj u kući ispolirajte belim odnosno unutrašnjim delom kore. Vratiće stari sjaj!

Osim što je dobra za nameštaj, koru pomorandže možete da sameljete i ostavite na mestima gde vam se pojavljuju insekti – to će ih oterati.

Nakon što ste je stavili svuda po kući, možete da je koristite i za ulepšavanje, kao prirodni piling za telo. Stavite u gazu i dobro zavežite, a zatim trljajte po telu tokom tuširanja, piše Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.