Ne bacajte koru od pomorandže!

Većina ljudi očisti pomorandžu i koru baci u smeće, ali to je potpuno pogrešno s obzirom na to da ona može da se iskoristi za mnogo stvari u domaćinstvu. „StethNews“ izdvojio je nekoliko najzanimljivijih primena.

Istrljajte korom od narandže predmete i aparate u domaćinstvu koji su od nerđajućeg čelika i na kojima su nastale mrlje od vode – odmah ćete videti razliku. Nakon što ste to završili, sav drveni nameštaj u kući ispolirajte belim odnosno unutrašnjim delom kore. Vratiće stari sjaj!

Osim što je dobra za nameštaj, koru pomorandže možete da sameljete i ostavite na mestima gde vam se pojavljuju insekti – to će ih oterati.

Oteraće i neprijatne mirise iz vašeg doma. Prvo osušite koru, sameljite i spakujte u male platnene vrećice koje potom možete da stavite u fioke ormara i mesta gde se inače skuplja plesan. Takođe, neprijatne mirise iz kante za smeće sprečite tako što ćete staviti osušenu koru u kantu, ispod kese.

Nakon što ste je stavili svuda po kući, možete da je koristite i za ulepšavanje, kao prirodni piling za telo. Stavite u gazu i dobro zavežite, a zatim trljajte po telu tokom tuširanja, piše Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.