U trendu

Ne bacajte LJUSKE od jaja, iskoristite ih OVAKO!

Ljuske od jaja su nešto što automatski bacamo u smeće, ali one zapravo mogu da budu od velike pomoći u domaćinstvu. Ljuske imaju svoju primenu kako u održavanju doma, tako i u baštenskim poslovima.

Koliko vam se puta desilo da vam zagori omiljeno jelo? Sigurno vam je i te kako poznata ljutnja koju osećate u tom momentu. Ali, uz trik sa ljuskama od jaja zagorelo posuđe postaje prošlost. Izmrvite nekoliko ljuski od jaja u zagoreli tiganj, dodajte malo soli i vruće vode, te sunđerom izribajte tiganj.

Ljuske mogu da vam neguju i cveće. Da bi bolje napredovalo pored redovnog zalivanja, neophodna je i pravilna ishrana zemljišta. Ljuska od jajeta, najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo za poboljšanje uslova, i neutralisanje viška kiselosti zemljišta, veoma je korisna za ishranu baštenskih i sobnih biljaka. Ljuske od jaja prelivaju se vodom i ostavljaju 5-7 dana na sobnoj temperaturi. S vremena na vreme, treba promešati. Na 1 litar vode ide ljuska od 2-3 jajeta. Možete napraviti veću količinu (3-5 litara). Vaše biljke će vam biti zahvalne. Probajte, i bićete prijatno iznenađeni.

Ali, ljuske imaju i jednu iznenađujuću namenu. Naime, njima možete naoštriti i noževe blendera! Stavite nekoliko ljuski od jaja u zamrzivač na pola sata, a zatim u mikser. Dodajte malo vode pa uključite mikser. Rezultat su oštri nožići kao tek kupljeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.