U trendu

Ne bacajte novac: Proverite svežinu voća u prodavnici očas posla, evo i kako! (VIDEO)

Jedna mama, po imenu Meridit Alston, primetila je da su borovnice koja je ona kupila brže „propale“ za razliku od onih koje je kupio njen muž. Zapravo, njegove su zadržale svežinu duže vremena.

Kako bi ukazala na bespotrebno trošenje novca i bacanje hrane, ona je podelila trik njenog muža. Kako je rekla u videu, kad god ih on kupi, borovnice duže traju i boljeg su ukusa za razliku od „njenih“. Tajna je u jednom triku!

Poenta je da plastičnu kutijicu u kojoj se prodaju borovnice, maline ili jagode, okrenete naopako. Ako se voće ne zalepi za dno posude, onda je sveže i spremno za kupovinu. U suprotnom, ako se zalepi za dno, znači da ima dosta vlage i buđu u njoj, prenosi mondo.rs.

Ostali ljudi su podelili i svoja zapažanja, te su se neki složili da uz pomoć ovog trika mogu da vide da li ima vlage i buđi u posudi. Takođe, neki imaju običaj i da pomirišu voće i da na osnovu lepog mirisa zaključe da je sveže. Još jedan od odličnih načina da zadržite svežinu jagoda jeste da ih operete, osušite i odsečete zeleni deo. Tako će duže da vam traju!

@agooddaytobeblackvegan

Has anyone tried this? This will be my go to the next time I go to the store. Thanks to my awesome niece for sharing this with me and @naptown_thrifts. 🌱🌱🌱

♬ original sound – A Good Day To Be Vegan

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar