Ne bacajte ove male paketiće iz kutije s obućom, niste ni svesni za šta ih sve u kući možete iskoristiti

Ako ste kupili novi par cipela i u kutiji pronašli paketić silika gela, nemojte ga baciti jer postoji mnogo načina da ga upotrebite!  Inače, u tim paketićima nalaze se perlice silicijum dioksida koje se inače koriste za upijanje vlage, a ti paketići idealni su za upotrebu na mestima gde postoji opasnost od pojave viška vlage.

Evo na koje ga sve načine možete koristiti, piše Novi list.

Za zaštitu odeće i obuće

Odeću i obuću možete zaštititi od neprijatnih mirisa tako da prilikom skladištenja vansezonske garderobe i obuće ili pak na mesto gde držite odeću koja čeka red za pranje stavite paketiće silika gela kako biste smanjili stepen vlažnosti.

Protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Paketiće silika gela možete postaviti na bočne pretince u automobilu kako biste se riješili neugodnih mirisa i vlage unutar samog automobila, a to će pomoći i zimi kada je posebno velika vlaga unutar kabine.

Za čuvanje fotografija

Fotografije su sklone oštećenju od vlage, a kako biste to sprečili stavite kesicu silika gela zajedno s fotografijama u kutiju kako im vlaga ne bi naštetila.

Za zaštitu alata od rđe

U mnogo domaćinstava alat je stvar koja se ne koristi svaki dan, ali zbog materijala podložan je oštećenju od vlage i rđanju. Stoga, pokušajte sa silika gelom tako da ubacite nekoliko paketa u kutiju s alatom.

Za duže trajanje žileta

Žileti za brijanje često brzo propadaju upravo zbog vlage, a kako biste ih sprečili da brzo zarđaju, stavite kesice silika gela zajedno s njima u plastičnu vrećicu.

Ovo su samo neke od ideja za korištenje paketića silika gela, ali napominjemo da ih držite podalje od dece, životinja, ali i vašeg probavnog trakta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.