U trendu

Ne bacajte pare na skupa sredstava, ova 2 sastojka PVC stolariji vraćaju blistavi sjaj!

Iako je danas gotovo nezamisliv stan bezi PVC stolarije koja je daleko modernija i lepša na prvi pogled od drvene, ona ume da zadaje glavobolju. Sa njom, naime, sve deluje belo, lepo i čisto, međutim, ukoliko se ne održava na pravi način, prozori i vrata mogu samo da izgledaju ružnije nego da su napravljeni od bilo kog drugog materijala.

Domaćice koje su eksperimentisale s prirodnim sredstvima za čišćenje, za mnoge probleme su pronašle rešenje u sirćetu ili sodi bikarboni. Ipak, kada je u pitanju plastika na prozorima i vratima i kada se borite s požutelim područjima ili prljavštinom i masnoćom, u tome bi mogli da vam ponmognu limunov sok i pasta za zube!

Ukoliko se opredelite za pastu za zube, dovoljno je jedan sloj naneti na plastične delove, a zatim nekom dobrom krpom ispolirati to područje. Nakon izvesnog vremena bi mrlje trebalo da se uklone, a onda je neophodno samo isprati vodom. Pasta za zube daje sjajne rezultate i za poliranje zagorele pegle.

Ako ipak odlučite da plastiku tretirate limunovim sokom, nije vam potrebno ništa sem limuna i krpe. Isecite limun i iscedite njegov sok na plastiku gde se prljavština nakupila ili gde je određeni deo požuteo. Ostavite nekoliko minuta da sok deluje, a zatim dobro istrljajte krpom.

Limunov sok za higijenu u kući može učiniti više od bilo kog hemijskog sredstva za čišćenje Limun ima sposobnost čišćenja i deluje i kao izbeljivač. Zbog svog kiselog sastava, ali i svežeg mirisa, čini čuda za pojedine delove našeg doma, pa čak i kad su posude i lonci u pitanju. Kora limuna može čak i da vrati sjaj mnogim predmetima u kući. Za dodatni efekat limunov sok se može kombinovati sa solju i tako dobiti abrazivni efekat. Ukoliko se u kupatilu borite sa buđi i kamnecem, dovoljno je da deterdžent za pranje veša pomešate sa sokom od limuna, što će dati sjajne rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар