U trendu

Ne bacajte stare, pocepane najlonke: Čuvaćete ih kao oči u glavi kada čujete koliko su korisne za kuću

Ovo su četiri genijalna načina da ih iskoristite u kući

Pocepanih najlonki obično se svi setimo negde oko Uskrsa, kad nam dobro posluže kao omotač za jaja koja ćemo šarati lukovinom i listićima prolećnih biljaka.

Međutim, ove ženske čarape mogu da imaju daleko širu primenu u domaćinstvu. Samo ih operite i odložite na sigurno mesto, jer nikad ne znate kad će vam zatrebati.

Evo za šta sve mogu da vam posluže:

Detektiv za pronalaženje sitnih predmeta

Ako ste negde u kući (posebno iza kauča ili na tepihu) zaturili minđušicu ili neku drugu malenu stvar, ne treba da se pomirite sa sudbinom i odustanete od potrage. ? Na cev usisivača postavite najlonku, pričvrstite je gumicom i krenite da usisavate. Željeni predmet brzo ćete pronaći, a usisivač ga neće usisati, već će ostati na najlon-čarapi.

Čuvar ukrasnog papira

Papir za uvijanje poklona jednostavno možete da spakujete u odsečenu nogavicu najlonke i tako osigurati da se rola ne odmotava, a papir ne izgrebe.

Skupljanje dlaka ljubimaca

Zamotajte stare najlonke u kuglicu i njome pređite preko kauča. Tako ćete brzo i jednostavno ukloniti dlake koje je vaša kuca ili maca posejala po trosedu.

Pronađite ogrebotine na drvenom nameštaju

Ako želite da bez šmirglanja jasno vidite koje bi delove nameštaja trebalo prelakirati, pređite najlon-čarapama preko spornog komada, i svi izgrebani delovi će uskoro biti razotkriveni, prenosi Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.