U trendu

Ne bacajte tečnost u kojoj su bili kiseli krastavci: Potopite u nju metalne predmete, desiće se magija

Svi koji su isprobali ovaj trik i kažu da daje fantastične rezultate

„Vodica“ od kiselih krastavaca može biti sjajna pomoć u čišćenju rđe. Nakon što pojedete kisele krastavce, u tegli ostaje tečnost koju obično bacimo. Neki znaju da popiju malo tog kiselog soka jer je ukusan, neki ga konzumiraju danima jer je pun vitamina i antioksidanata, navodno smanjuje grčeve mišića, štiti od dehidracije…

Ipak, neki su otkrili neočekivanu upotrebu soka od krastavca u kući i bašti, pa ga koriste na razne načine, između ostalih, za uklanjanje rđe s metala, koja nastaje kada metalni predmet dođe u dodir sa vodom.

Verovatno smo svi bar jednom dohvatili ključeve, nož, makaze ili neki stari komadom alata koji je u međuvremenu zarđao. I šta bi se najčešće dogodilo? Taj predmet bi završio u smeću. Međutim, možete mu vratiti sjaj ovim isprobanim trikom.

I drugi koji su probali bili su iznenađeni. Naime, sok od kiselih krastavaca sadrži sirće, vodu i so, a već znamo da sirće efikasno uklanja rđu. Neki u to dodaju so (koja se već nalazi u soku od krastavaca), a neki dodaju sodu bikarbonu. U svakom slučaju, ako se sirće zamjeni sokom od kiselih krastavaca, rezultat je obećavajući. Najbolje od svega, iskoristićete ostatke koji bi inače završili u odvodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.