U trendu

Ne čekajte majstora: Jednostavni trikovi s kojima ćete brzo i jednostavno otpušiti WC šolju

Zapušena WC šolja može biti nehigijenska, ali može biti i opasna ako se situacija pogorša. Kako bi izbegli trošak dolaska vodoinstalatera, stručnjaci za renoviranje nekretnina u Evolving Home-u podelili su savete kako da otpušite WC šolju uz pomoć vešalice, sirćeta i sode bikarbone, piše Express.

– Iako ovo zvuči poprilično jednostavno, sapun i topla voda mogu biti vrlo efikasni u uklanjanju blokada. Počnite stavljanjem vode u šerpu i zatim zagrejte na šporetu. Sipajte pola šoljice deterdženta za posuđe u WC šolju, a zatim sipajte vrlo vruću vodu iz šerpe, i pritom pazite da nije ključala, i ostavite deset minuta da prođe kroz cevi. Nakon toga pokušajte da isperete WC šolju da vidite da li je uspelo – objasnili su stručnjaci.

Još jedan od saveta koji su stručnjaci dali je otpušavanje šolje žičanom vešalicom za odeću. Ako imate jednu koja vam ne treba, odmotajte je do kraja tako da imate samo jedan dugačak komad žice. Omotajte jedan kraj žice u staru krpu i pričvrstite lepljivom trakom. Spustite taj kraj žice u WC šolju i gurajte dok ne naiđete na otpor. Nastavite da gurate sve dok otpor ne popusti i voda iz šole ne počne polako da otiče, a zatim isperite šolju.

Najčešća metoda za otčepljivanje WC šolje je kombinacija alkoholnog sirćeta i sode bikarbone. Kada se spoje, ta dva sastojka stvaraju hemijsku reakciju koja može pomoći u otpuštanju materijala koji su začepili odvod.

– Počnite tako da pomešate jednu šoljicu sode bikarbone s dve šoljice vode u posudi, a zatim ih sipajte direktno u šolju. To omogućuje da se soda bikarbona ravnomerno rasprši unutar cevi. Zatim u šolju ulijte dve šoljice sirćeta. Ostavite između 20 minuta do pola sata da smesa počne deluje na začepljenje, pre nego što pustite vodu u WC-u – savetuju stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar