Ne košta ništa: Trik za uklanjanje masne mrlje s odeće (video)

Masne mrlje teško odlaze s odeće – to vrlo dobro zna svako ko je pokušao da se izbori s njima.

Sigurno se i vama dogodilo da se pre jela niste presvukli u odeću ‘za po kući’ i da vam na omiljenu majicu kapne ulje ili masna hrana. Ali, nema razloga za paniku. Uflekanu odeću možete spasiti brzo i bezbolno uz pomoć ovog jeftinog trika.

@mama_mila_

Super easy natural cleaning 🙌 #hometips #springclean #homehacks #tipsandtricks #learnontiktok #cleanhome #momsoftiktok #cleaninghacks #chemicalfree

♬ Coño (feat. Jhorrmountain x Adje) – Puri

Trik sa sodom bikarbonom oduševio je mnoge, a posebno zbog toga što je reč o jeftinoj namirnici koju mnogi svakodnevno koriste u kuhinji i sigurno već imaju u svom domu. Korisnica koja je snimak podelila na TikToku tvrdi da trik deluje čak i na tvrdokornim mrljama.

Na masnu mrlju jednostavno nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa koje će odeći dati predivan miris, a potom nanesite malo sode bikarbone i četkicom za zube dobro istrljajte mrlju pa pustite da odstoji pet minuta. Potom tretiranu odeću jednostavno operite u veš mašini, a kada je izvadite, od mrlje ne bi trebalo da bude ni traga.

Pre čišćenja mrlje, s unutrašnje strane majice stavite karton, kako bi zaštitili ostale delove majice i koncentrisali se samo na zamašćeni dio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.